اعمال شب نیمه شعبان
شب نیمه شعبان شب بسیار مبارکی است (از حضرت امام جعفر صادق روایت است که: از حضرت امام محمد باقر علیه السلام سؤال شد از فضل شب نیمه شعبان فرمود آن شب افضل شبها است بعد از لیلة القدر، در آن شب عطا میفرماید خداوند به بندگان فضل خود را و میآمرزد ایشان را به من و کرم خویش پس سعی و کوشش کنید در تقرب جستن به سوی خدای تعالی در آن شب. پس بدرستی که آن شبی است که خدا قسم یاد فرموده به ذات مقدس خود که دست خالی برنگرداند سائلی را از درگاه خود مادامی که سؤال نکند معصیت را. و آن شب آن شبی است که قرار داده حق تعالی آن را از برای ما به مقابل آنکه قرار داده شب قدر را برای پیغمبر ما صلی الله علیه و آله پس کو شش کنید در دعا و ثنا بر خدای تعالی. و از جمله برکات این شب مبارک آن است که ولادت باسعادت حضرت سلطان عصر امام زمان ارواحنا له الفداء در سحر این شب، سنه دویست و پنجاه و پنج در سر من رأی (سامرا) واقع شده و باعث مزید شرافت این لیله ی مبارکه شده و از برای این شب چند عمل است: -اول غسل است که باعث تخفیف گناهان میشود -
رجب و لیله الرغائب: فرصتی برای دعا و نیایش
کم نبودند افرادی که دعا و درخواستشان اجابت شده بود؛ آنان با خدای خود عهد بسته بودند و حقتعالی هم به وعدة خویش عمل کرد؛ زیرا خلف وعده در شأن او نیست. چنان که درمورد خواص اولیا شنیدهایم که از مرگ خودشان خبر میدادند، بعضی از رزمندگان نیز محل، تاریخ و نحوة شهادتشان را به دوستان خود میگفتند و درست همان میشد؛ چرا که از استجابت دعایشان مطمئن بودند. عدهای دعایشان این بود که شهید مفقودالاثر باشند؛ بعضی عهد میکردند در عملیات پیش رو جان سالم به در برند تا بتوانند در عملیات دیگری شرکت کنند و آن جا به شهادت برسند؛ گروهی از خدایشان میخواستند روز عاشورا، یا درحالیکه مشغول نماز و عبادت هستند، به شهادت برسند؛ بعضی هم نامها و نشانیها و طریقة شهادت خود را در خواب میدیدند و به خواص دوستان خود اعلام میکردند. بسیارند اکنون در میان رزمندگان و دوستان شهدا که هرکدام تعدادی از این شهدای بزرگوار و ارجمند را میشناسند. شهدایی که مطابق خواسته و گفته و پیشبینیشان جامة شهادت به تن کردند و به دیار شهدا شتافتند. برادرانی سفارش میکردند مثلاً جنازة مرا در فلان تاریخ به منزل ببر تا با مراسم عقد و عروسی همشیرهام برخورد نکند و سفارشهایی ازاینقبیل. این بزرگواران بهخاطر مقام و جایگاه بالایی که داشتند، پیوسته آرزوی شهادت در سر داشتند؛ اما حال که فاصله ما با شهدا بسیار است، حداقل آرزویی که میتوانیم کنیم این است که بهجای آرزوهای دورودراز دنیایی، مانند شهدا از خدا چیزی بخواهیم که برایمان ماندگار باشد… ادامه مطلب را در فایل زیر مطالعه کنید.👇
اجتماع و مشارکت در وحدت
« جهاد» از ریشه« جهد» به ضم جیم و «جهد» به فتح جیم به معنای زحمت و مشقت یا توان، طاقت، کوشش و تلاش بسیار توأم با سختی است.( مفردات راغب اصفهانی، ماده جهد، ص۹۹)
جهاد به اعتبار « دشمن» ، « نوع هجوم و مقابله» و « ارزش و اهمیت» اقسامی دارد از قبیل: جهاد اکبر، جهاد اصغر، جهاد ابتدایی، جهاد دفاعی، جهاد فرهنگی، جهاد اقتصادی، جهاد سیاسی.
ضرورت جهاد
۱- بعد فطری: دفاع از موجودیت خویش در میان همه جانداران امری ضروری و فطری است و خداوند حکیم همه جانداران را متناسب با بنیه جسمی و شرایط زیستی آن ها به سلاح دفاعی مجهز کرده است.
۲- بعد عقلی: همه انسان ها، ملت ها و جوامع بشری اتفاق نظر دارند که حق مسلم هر فرد و جامعه ای هست که از حقوق، آزادی، استقلال و عقیده و کرامت خویش دفاع کند و تن به ذلت و ستم ندهد.
۳- بعد مکتبی: همه ادیان آسمانی مبارزه علیه ظلم و تجاوز کوتاه کردن دست ستمگران و متجاوزان را در برنامه های خود قرار دارند؛ و برای حفظ و گسترش ارزش های انسانی- الهی و عدالت اجتماعی، جهاد با دنیا پرستان ستمگر را واجب و ضروری دانسته اند.
خداوند جهاد را عامل برکات و منشا خوبی ها و خیر و رحمت الهی میشمارند:
«كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَكُمْ ۖ وَعَسَىٰ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ ۖ وَعَسَىٰ أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ» (سوره بقره، آیه ۲۱۶) جهاد در راه خدا، و شما مقرر شد؛ در حالی که برای تان ناخوشایند است. چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آن که خیر شما در آن است؛ ویا چیزی را دوست داشته باشید، حال آن که شر شما در آن است؛ و خدا می داند؛ و شما نمی دانید.
راه غلبه بر شیطان
و برای غلبه بر شیطان رجیم باید این نکات را به کار بریم:
اول: ذکر خدا را فراموش نکنیم، خدای متعال می فرماید: «و من یعش عن ذکر الرحمن نقیض له شیطانا فهو له قرین»( سوره زخرف ،آیه ۳۶) و هر کسی از یاد خدا روی برگرداند شیطان را برانگیزد تا یار و هم نشین وی گردد.
باز خداوند می فرماید: « استحوذ علیهم الشیطان فانسیهم ذکر الله ( سوره مجادله، آیه ۱۹)
شیطان سخت بر آنان احاطه غلبه کرد پس از ذکر خدا به کلی غافل شدند. ذکری که باید خوانده شود: لا اله الا الله و لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم و صلوات و تسبیح است.
دوم: به خدا پناه بردن است، خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید: و قل رب اعوذ بک من همزات الشیاطین و اعوذ بک رب ان یحضرون ( سوره مومنون، آیه ۸۲ و ۸۳) ای رسول خدا بگو: پروردگارا به تو پناه می برم از فریب و وسوسه های شیاطین و به تو پناه می برم پروردگارا از اینکه شیاطین( انس و جن) به مجلسم حاضر شوند.
قل اعوذ برب الفلق (سوره فلق، آیه ۱) ای رسول خدا بگو پناه می برم به پروردگار شکافنده سپیده روشن؛ و در جای دیگر می فرماید: قل اعوذ برب الناس (سوره ناس، آیه ۱)ای رسول خدا بگو: پناه می برم به پروردگار مردم.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: لا تسبو الشیطان و تعوذوا بالله من شرة: به شیطان فحش و ناسزا نگویید بلکه از شر رو به خدا پناه ببرید.
حضرت علی علیه السلام می فرماید: هرگاه یکی از شما را شیطان وسوسه کرد، پس باید به خدا پناه برد و بگویید: آمنت بالله و برسوله مخلصا له الدین: به خدا و رسولش ایمان آوردم و دین را برای خدا خالص نمودم.
سوم: صدقه دادن است که در روایت است که شیطان را اره کرده و می برد.
چهارم: مبارزه با نفس اماره است، خداوند متعال می فرماید: وأما من خاف مقام ربه و نهی النفس عن الهوی فان الجنة هی الماوی : و هرکس از مقام ربوبی بترسد و نفس خود را از هوا و هوس باز دارد جایگاه او بهشت است. حضرت علی علیه السلام می فرماید: من خالف نفسه فقد غلب الشیطان : کسی که با نفس خود مبارزه کند بر شیطان غلبه کرده است. و نیز آن حضرت می فرماید: من آتهم نفسه امن خدع الشیطان: کسی که نفس خود را متهم و مقصر دانست از مکر شیطان آسوده گشت.
پنجم: دنبال علم و عالم رفتن است، زیرا نیروی علم مدافع عالم است از شر شیطان.
ششم: خلوت کردن با زنان نامحرم است، و به عکس خلوت کردن با زنان نامحرم یکی از بهترین راههای غلبه شیطان است بر انسان چنانکه شیطان به حضرت نوح و حضرت موسی گفت.
هفتم: نگه داشتن زبان از غیبت، تهمت، دروغ فحاشی و ناسزا گویی و…
هشتم: توبه و استغفار.
نهم: تداوم محافظت بر استغفار.
دهم: شناخت کار و گفتار شیطان
یازدهم: دشمن ابلیس لعین و شیطان رجیم بودن.
دوازدهم: دوری از کارهای شیطان و از شیطان پرستان، مجالس که شیطان در آن راه دارد نرفتن، دوری از ویدیو کلوپ های دارای مفاسد اجتماعی و دوری از مجالس رقص و عرق و ورق و غیره.
سیزدهم: حرص و حسد و کبر را در خود راه ندادن.
چهاردهم: دوری از هرگونه گناه (سرمایه سخنوران، تالیف مقدم)
نام کتاب: گنجینه جواهر یا کشکول ممتاز
مولف: حاج شیخ مرتضی احمدیان
کتاب بخوانیم(۲)
معرفی کتاب
عنوان: مشکلات جنسی جوانان و بحثی درباره انحرافات جنسی
✍️نویسنده: ناصر مکارم شیرازی
?موضوع: جوانان مسلمان
?تعداد جلد: ۱ جلد
برای دانلود کتاب اینجا بزنید??????????