فضیلت مطالعه
فضیلت خواندن ومطالعه ، گاهی مؤثر در نشاط روحی . قرآن به عنوان کتاب شفابخش روح وجسم انسان ، یا امر به خواندن ،آرامش روحی انسان را فراهم نموده است . در اسلام خواندن ومطالعه از جایگاه والایی برخوردار واهل آن مشمول عنایات خاص الهی می گردد؛ زیرا خواندن موجب خروج از ظلمت وغفلت بوده وعقلانیت وهشیاری را در انسان تقویت می نماید.
مطالعه از طلوع می آید به معنای ورود به روشنایی و فرار از تاریکی هاست وه چه زیباست این روایت که می فرمایند: کتاب ها برای دانشمندان به منزله باغ های زیبا و پر طراوتی هستند که آنان را مسرور وشادمان می نماید. حضرت علی(ع) : هرکسی که اهل مطالعه باشد، در سایه مطالعه کتب به آرامش والایی ددست می یابد که این آرامش هرگز از او سلب نمی شود( دررالکلم،ج5،ص233)
خواندنی ارزشمند است که باانگیزه معرفتی و در راه حق مورد قبول ورضایت حضرت سبحان باشد.
قرائت قرآن
جهت شادابی روح وتقویت حافظه و آرامش درون صبح بعد از بیداری وشب قبل از خواب ،تلاوت ده آیه از کلام الله مجید که بانوای کشیده وزیبا خود خواننده صدای خود را بشنود.قرآن سخن معشوق است وخاصیت ظلمت وزنگارشکنی دارد وموجب تلف روح انسان می گردد.
مطالعه داستانهای قرآنی- خواندن حکایت ها و پند واندرزهای اقوام وملل، مطالعه تاریخ گذشتگان، خواندن مجلات و روزنامه ها از اعم مطالب جهت خواندن است.
ویکتورهوگو می گوید: خوشبخت کسی است که به یکی از دو چیز دسترسی دارد؛ یا کتاب های خوب یا دوستانی که اهل مطالعه کتاب باشند.
وقت صبحگاهی پربرکت ترین زمان برای خواندن است. وبهترین حالت در حال مطالعه ،حالت نشسته وبدترین آن حالت درازکش می باشد..
منبع: خلاصه ای از کتاب خدایا چگونه شاد باشم.