معرفی کتاب ....
کتاب عاشورا تجلی دوستی و دشمنی تالیف آیت الله سید خلیل حسینی
مشخصات نشر : قم : مسجد مقدس جمکران، 1385.
در فضایی که غبارهای فتنه بر می خیزید و شناخت راه از بیراهه مشکل می شود، تنها کسی نجات خواهد یافت که چراغ محبت حق در دل افروخته و مرزهای تولی و تبری را شناخته باشد. مگر می شود با چراغ فروزنده محبت اهل بیت ،دشمن را از دوست تشخیص نداد. این چنین است که عاشورائیان عاشق حسین علیه السلام هیچگاه راه را گم نمی کنند و بی توجه به امان نامه های باطل و وعده های دروغینش ، شهادت را در آغوش کشیده و با بالهای دوستی حسین علیه السلام در فضای بهشت پران می شوند. کتاب عاشورا تجلی دوستی و دشمنی دریچه ای روشن در این باب بر ما خواهد گشود.
مولف محترم در مقدمه این کتاب چنین آورده:
“در مورد عاشورا به موضوعات زیادی پرداخته شده: شجاعت، ایتار، فداکاری، نوع دوستی، عبادت، مناجات، نماز، قرآن، هدایت، امر به معروف، نهی از منکر، انفاق، مسابقه در خیرات و… ولی ما برآنیم که با توفیق الهی موضوعی را تعقیب کنیم که راز و رمز همه این موضوعات است و تمام اینها از آن شکل و رنگ می گیرد و آن موضوع «تولّی و تبرّی» است، دل به ولیّ دادن و نفرت از دشمنان ولیّ داشتن، اعلام دوستی و دشمنی برای خدا نشان دادن محبّت و عداوت در میدان عمل.
البته نمی خواهیم «تولّی و تبرّی» را به دوستی و دشمنی معنا کنیم؛ زیرا معنای دقیق تری دارد، ولی برآنیم که در قالب دوستی و دشمنی موضوع را پی بگیریم.
آنجه عاشورا را به جهانیان نشان داد و برای همیشه باقی نگاه داشت، خون هایی بود که بر اساس دوستی و دشمنی در رگ ها جاری بود، قلبی بود که خون را بر محور دوستی و دشمنی به اعضای بدن می رسانید. همان دوستی و دشمنی ای که محور دین است و حرکت دین بر آن محور به نتیجه می رسد: دوست داشتن خوبی ها و خوب ها و دشمن داشتن بدی ها و بدها. دوستی و عشق به آن اندازه که در راه رسیدن به دوست، خون قلب هدیه شود و دشمنی به آن مقدار که سرخی خون برای نابودی دشمن جلوه نمایی کند….
همانا معیار شاگرد این مکتب بودن، دوستی و دشمنی در راه حسین علیه السلام است.
پیروان نهضت عاشورا دارای شعارهایی هستند که جابر بن عبداللَّه انصاری در کنار مزار سید الشهداءعلیه السلام، هنگام زیارت به آنان آموخته و آن شعار «حبیبی یاحسین» است که، سخن از محبّت و دوستی با حسین علیه السلام است.
اگر عاشورا بر محور دوستی و دشمنی دور نمی زد، علمدار کربلا حضرت قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس علیه السلام در کنار علقمه با لب تشنه به یاد دوست آب را روی آب نمی ریخت و در مسیر دشمنی با دشمنان حسین علیه السلام نمی گفت:
«یا نَفْسُ! لا تَخْشَ مِنَ الْکُفّارِ؛ مبادا از دشمن بترسی.”
این کتاب در 9 فصل به بررسی موضوع تولی و تبری پرداخته است :1- اهمیت و ارزش دوستی و محبت 2-دوست داشتنی ها 3-سنگ محک و ادعای دوستی 4-راههای پیدایش دوستی و محبت 5- آموزش و پرورش محبت و دوستی در کودکان6- نفرت و دشمنی 7-آثار و ثمرات دوستی در دنیا 8- آثار و ثمرات دوستی در آخرت 9- دوستان در بهشت 🔷