فضیلت صلوات بر پیامبر صلی الله علیه واله در ماه رمضان
وجود مبارك پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله در اين خطبه فرمود:
«و من أكثر فيه من الصلّوة ثقل اللَّه ميزانه يوم تُخَفّف فيه الموازين»
هر كس در اين ماه بر من زياد صلوات بفرستد ترازوى اعمالش سنگين خواهد شد، روزى كه ترازوى اعمال بسيارى از مردم سبك مى شود.
در قيامت اعمال انسان را با يك واحد مخصوصى مى سنجند، نه با اجرام مادى و امثال آن در دنيا انسان اگر خواسته باشد متاع مادى را بسنجد آن را با يك ترازوى خاصّ مادّى توزين مى كند مثلًا درجه حرارت را با ميزان مخصوص آن، اشياى كيلويى را با كيلو، اشياى مترى را با متر، مسائل ادبى مثل شعر را با وزن خاص آن.
امّا اعمال ما را در روز قيامت با حق مى سنجند كه قرآن مى فرمايد:
وَالوَزْن يَومَئِذٍ اْلحَقُّ [۱]
يعنى در آن روز اعمال و عقايد و اخلاق مردم را با حق مى سنجند.
حق در يك طرف و اعمال در طرف ديگر كه مشخص مى شود حق است و چه عملى از حق بى بهره بود. و در قرآن مى فرمايد: آنان كهاعمالشان سنگين است اهل سعادت بوده و آنان كه اعمالشان سبك است از سعادت محرومند.
در بيانات اميرالمؤمنين عليه السلام آمده است، چه اين كه در بيان رسول اللَّه صلى الله عليه و آله هم رسيده است كه حضرتش فرمود:
«زِنُوا قَبْلَ أنْ تُوزَنوا»
در نهج البلاغه، خطبه ۹۰ چنين آمده است:
«زنوا أنفسكم من قبل أن توزنوا و حاسبوها من قبل أن تحاسبوا… »
روزى مى رسد كه انسانها را وزن مى كنند كه كدام انسان سبك و كدام انسان سنگين است. كمال انسان به عقل و معارف عقلى اوست، خود را با يك ميزانى كه خدا نازل كرده است بسنجد، با ميزان قرآن كريم و با وزنى كه حق است.
حضرت فرمود: در ماه مبارك رمضان هر كس بيشتر بر من صلوات بفرستد خدا ترازوى او را سنگين مى كند.
چون صلوات بر آن حضرت يك دعايى مستجاب است و چون همراه صلوات حاجت خود را خواستيد، خداى سبحان اينچنين نيست كه يكى را برآورده كند و ديگرى را برآورده نكند، لذا در برنامه هاى آموزنده امام سجاد عليه السلام كه مَثَل اعلاى نيايش و دعا را به ما مى آموزاند، در بسيارى از فرازهاى ادعيه ايشان صلوات به چشم مى خورد، هر مطلبى را كه آن حضرت از خدا مى خواهند قبل و بعدش صلوات است، چون آن اول و اين آخر را خداوند مستجاب مى كند بين آنها را هم مستجاب خواهد كرد.
———-
[۱]: اعراف، آيه ۸
[2]:ایینه رمضان ،محمد حسین فلاح زاده ،صفحه ۳۳]