معرفی کتاب :بهشت اخلاق
تو ضیحات کلی در مورد کتاب:
چاپ نخست کتاب «بهشت اخلاق: درسنامه تزکیه و خودسازی» تالیف سیدخلیل حسینی، از سوی انتشارات مسجد مقدس جمکران منتشر و روانه بازار نشر شد.
تاریخ انتشار : 1390/9/10 بازدید : 423 زمان انتشار : 20:54:00 منبع : www.ibna.ir
این کتاب، برگزیده ای از درس های اخلاق اسلامی است که مولف با دانش پژوهان و طلاب علوم دینی، به گفت وگو و بحث پرداخته و به درخواست آنان به صورت کتاب درآمده است.
اثر حاضر، راه های تزکیه نفس و خودسازی را برای سالکان ارایه و چگونگی تزکیه و خودسازی را تشریح می کند.
کتاب حاضر در هفت فصل به مساله تزکیه و خودسازی پرداخته است. در فصل نخست این اثر با عنوان «خودشناسی» ضرورت خودشناسی بحث و بررسی می شود.
حسینی درباره ضرورت خودشناسی این گونه می نویسد: «انسان موجودی است که خود را دوست می دارد و برای خود، سعادت و خوش بختی می خواهد و در صدد آن است که نیازهای خود را برآورده کند تا از این راه به کمال و خوش بختی برسد. حال جای این سوال است که تا انسان، خود را نشناسد و نیازهای خود را شناسایی نکند و با امکانات و سرمایه های درونی خود آشنا نشود، می تواند برنامه صحیحی در زندگی داشته باشد و به خواسته های خود برسد؟ و آیا چنین برنامه ای از شکل و محتوای صحیحی برخوردار خواهد بود؟
کسی که نمی داند چگونه موجودی است و زندگی موقت و محدودی دارد یا برای همیشه زنده خواهد بود، نخواهد توانست برنامه صحیحی برای چگونه زندگی کردن داشته باشد. همچنین ندانستن این که آیا نیاز انسان، طعام خوردن است یا اطعام، او را بر سر دوراهی قرار خواهد داد. آشنا نبودن با امکانات و سرمایه های درونی خود، انسان را از رسیدن به قله های سعادت به کمک این سرمایه ها باز خواهد داشت. خلاصه این که آشنایی با خود است که می تواند هدف صحیحی را در زندگی برای انسان ترسیم و راه درستی را برای رسیدن به آن ارایه کند.
ادیان آسمانی، به ویژه دین مبین اسلام، پیشوایان دین و علمای اخلاق، تاکید فراوان بر خودشناسی داشته اند.»
مولف سپس به بیان مفهوم خودشناسی می پردازد و می نویسد: «مقصود از خودشناسی، نگاه سطحی داشتن به انسان نیست؛ زیرا بدیهی است که انسان، دارای حواس پنجگانه، چشم، گوش، زبان و… است و بر این اساس، نیازهای مادی فراوانی دارد؛ بلکه در این جا مراد، آشنایی با خودی است که او را از سایر موجودات جداکرده، پرونده زندگی اش را برای همیشه باز نگاه می دارد و نیازهای نامحدود و بی پایان او را در مقابل چشمان او قرار می دهد و از او می خواهد که برای رسیدن به کمال و سعادت همیشگی، از آنها یاری بخواهد.»
خودسازی (جهاداکبر)، موانع راه خودسازی، یاوران راه بندگی، کارهای لازم در خودسازی، چگونگی خودسازی و آداب زندگی حسن سلوک با دیگران، عناوین فصول دیگر این اثر را تشکیل می دهند.
چاپ نخست کتاب «بهشت اخلاق: درسنامه تزکیه و خودسازی» در شمارگان 2000 نسخه، 430 صفحه و بهای 60000 ریال راهی بازار نشر شد.